AAA

POLITIKA | 08.07.2020 01:05 > 08.07 01:05

Rebić: Policija kontroliše situaciju, na demonstracijama oko 5.000 gradjana

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je večeras da policija kontroliše situaciju ispred Narodne skupštine, gde se trenutno održavaju demonstracije zbog najava da s ponovo uvode restriktivne mere.

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da se se "jedan deo demonstranata ponaša potpuno neprimereno", prenosi portal Nova.rs.
Ocenio je da je na skupu bilo oko 5.000 gradjana, koji nisu svi bili militantni i nasilni, a da je jedna manja grupacija od  100 ili 200 demonstranata probila policijski korodon prilikom pokušaja upada u Skupštinu, rekao je Rebić za RTS.

"Naša je procena da su to sledbenici (bivšeg narodnog poslanika) Srdjana Noga i (vodja inicijative "Nema predaje Kosovа i Metohijе") Damjana Kneževića. Sledi analiza i utvrdjivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje", kazao je Rebić.

Naveo je i da je jedan broj policijskih službenika povredjen i da će nakon pregleda video-nadzora i utvrdjivanja identiteta onih koji su kamenicama gadjali policajce vrlo brzo biti privedeni pravdi.

Takođe Rebić je dodao i da je manjih incidenata bilo i u Novom Sadu gde su ka Gradskoj kući bacane kamenice i flaše.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.