AAA

POLITIKA | 08.07.2020 13:50 > 08.07 13:50

PSG osudio primenu sile protiv gradjana tokom protesta u Beogradu

Pokret slobodnih gradjana (PSG) osudio je danas upotrebu prekomerne sile od strane policije na protestu u centru Beograda u utorak uveče.

"Upotreba fizičke sile je još jedan dokaz da je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić spreman da brani svoju vlast po cenu života i to života gradjana koji se legitimnim sredstvima bore za slobodu" ocenili su u saopštenju.
PSG je ocenio da su najavljene mere zatvaranja gradjana tokom vikenda posledica "nesposobnosti, neodgovornosti i hirovitosti vlasti" i da gradjani imaju puno pravo da se protiv toga pobune i na "najavljeno kažnjavanje ne pristanu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će gradjanima Beograda biti zabranjeno kretanje od petka popodne do ponedeljka ujutru zbog epidemiološke situacije u tom gradu.

Posle njegovog obraćanja, nezadovoljni gradjani počeli su da se okupljaju ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu, što je preraslo u proteste na koje je policija reagovala primenom sile i bacanjem suzavaca.

Direktor policije Vladimir Rebić odbacio je ranije danas tvrdnje da je policija upotrebila prekomernu silu, navodeći da je policija bila reagovala "tek kad su im životi bili ugroženi".

Rebić je kazao da nema podatke o količini bačenog suzavca, ali je ocenio da je "ispaljeno koliko je trebalo".


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.