AAA

POLITIKA | 10.07.2020 18:45 > 10.07 18:45

NDB: Prva pobeda, osvojena pravda za Mariju Lukić, predstoji nam još borbi

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je da je pravda zadovoljena jer je, nakon više od dve godine mukotrpne borbe, odugovlačenja i opstrukcije procesa, bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osudjen na tri meseca zatvora za polno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić.

"Nadamo se da će ova Marijina pobeda podstaći i druge žene da prijave nasilje, a mi pozivamo javnost da verujemo ženama, stajemo u njihovu zaštitu, i pridružimo se njihovoj borbi. Pokazali smo da smo zajedno moćnije i moćniji od bilo kog moćnika", navela je ova Inicijativa.
U saopšenju se ističe da se pokazalo da nijedan moćnik nije moćniji od glasa javosti, zajedništva i solidarnosi, jer kako je rastao pritisak javnosti Srpska napredna stranka ga se postepeno, a na kraju i potpuno odrekla, pa je "čak izgubio i podršku Srpske radikalne stranke".

"Iako je ovaj konkretan slučaj konačno i na naše veliko zadovoljstvo gotov, nama tek predstoji borba sa drugim moćnicima koji zloupotrebljavaju svoj položaj", poručila je Inicijativa Ne davimo Beograd.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.