AAA

POLITIKA | 13.07.2020 12:40 > 13.07 12:40

Dveri: Informer četvrti put novčano kažnjen zbog vredjanja Boška Obradovića

Pokret Dveri saopštio je danas da je dnevni beogradski list Informer po četvrti put novčano kažnjen za uvredu nanetu predsediku Dveri Bošku Obradoviću i ocenio da "Informerove laži dolaze na naplatu".

"Viši sud u Beogradu je doneo još jednu presudu po tužbi Boška Obradovića protiv režimskog glasila zvanog Informer, po kojoj je utvrdjeno da je Informer iznosio gnusne laži na račun predsednika Dveri", navodi se u saopštenju.
Prema presudi Višeg suda Informer će morati da isplati Obradoviću 100.000 dinara odštete za pretrpljene duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda, zbog teksta koji je objavljen pod naslovom "Sram te bilo, fašisto! Boško Obradović pljuje 'orlove' i hoće da napravi razdor medju njima!", a čiji je autor Sanja Ćurčić.

"Sudske presude su najbolji dokaz da režimski tabloidi poput Informera, Alo, Srpskog Telegrafa i sličnih, nemaju apsolutno nikakve veze sa novinarstvom i objektivnim informisanjem gradjana, već isključivo služe kako bi se režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića na najmonstruozniji način obračunavao sa svojim političkim protivnicima", navedeno je u saopštenju Dveri.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.