AAA

POLITIKA | 17.07.2020 11:40 > 17.07 11:40

Udruženi gradjanski pokreti pozvali civilni sektor da predvodi promene u Srbiji

Udruženi gradjanski pokreti (UGP) pozvali su danas udruženja, asocijacije udruženja i gradjanske inicijative da se okupe i da kao "najzdravije, najdelatnije i najkredibilnije tkivo društva" sačine zajednički program za promenu postojećeg političkog sistema i aktuelne vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, UGP je uputio taj poziv u nameri da doprinese smanjenju društvenih konflikata i narastajućeg verbalnog i fizičkog nasilja u društvu, imajući u vidu izražene prepreke društvenom razvoju, političko-pravnoj reformi i humanom preporodu.
U tom pozivu konstatovano je da političke stranke i njihovi savezi u dužem vremenskom periodu nude rešenja koja ne dovode u pitanje postojeći politički poredak i ne ugrožavaju aktuelnu vlast na efikasan način.

"Udruženi gradjanski pokreti smatraju da su udruženja, asocijacije i gradjanske inicijative u svojim sredinama ili u svom delokrugu angažovanja pokazale istrajnost, kredibilnost i kompetencije, ali da je za stavljanje na čelo društvenog i sistemskog preobražaja potrebno da udruže svoje snage, znanje i aktivizam", navodi se.

Udruženi gradjanski pokreti okupljaju Gradjanski preokret, Jasno i glasno, Pravo na pravo, Samo lokalno i Lokalna alternativa.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.