AAA

POLITIKA | 17.07.2020 22:55 > 17.07 22:55

Jeremić: Brutalnost srpskih vlasti promenila mišljenje mnogih u Evropi

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su brutalno okončavanje protesta i način na koji su sprovedeni izbori u Srbiji promenili mišljenje mnogih u Evropi, koji su sada sa daleko više pažnje počeli da posmatraju dogadjaje u Srbiji, saopšteno je iz Narodne stranke.

Jeremić je za Newsmax Adria rekao da su "počeli da duvaju drugi vetrovi u Evropi i situacija je definitivno počela da se menja".
Upitan da li je srpska opozicija spremna da sedne za sto sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pod uslovom da dodje do ozbiljnog posredovanja Evrope, Jeremić je odgovorio potrvrdno, ali je dodao da se za to još nisu stekli uslovi.

"Zec je još u šumi. Ova inicijativa je lansirana u koordinaciji sa jednim brojem evropskih zvaničnika, ali ona još uvek nema dovoljan nivo diplomatske podrške da bismo mogli da govorimo o konkretnim koracima", rekao je Jeremić.

Jeremić je juče apelovao na institucije Evropske unije da prioritetno i uz punu podršku država članica svom snagom svog moralnog i političkog uticaja obavežu režim Aleksandra Vučića na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom pod okriljem EU koji bi bili usmereni na brzu obnovu medijskih sloboda i uspostavljanje vladavine prava u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.