AAA

POLITIKA | 05.08.2020 11:45 > 05.08 11:47

Djukić: Pitanje nestalih se predstavlja kao najviše humanitarno pitanje ali u praksi nije tako

Predsednica Udruženja porodica nestalih i stradalih "Suza" Dragana Djukić izjavila je danas da je bila deo delegacije predsednika Srbije koja je pre dve godine razgovarala sa tadašnjom predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o rešavanju problema nestalih u ratovima od 1991. do 1995. godine, kada je bilo najavljeno da će se rešavanje tog problema podići na najviši nivo, ali da od tada "taj proces stoji".

Djukić je za TV N1 izjavila da su porodice nestalih u ratnim sukobima svih nacionalnosti u regionu bile spremne da sednu za sto i nadju rešenje još 1996. godine, ali da se "u taj proces umešala politika".
"Ono što nas rastužuje kao porodice je što se pitanje nestalih predstavlja kao najviše humano pitanje, ali u praksi nije tako", kazala je Djukić.

Ona je na pitanje novinara da prokomentariše prisustvo funkcionera Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i potpredsednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića proslavi i obeležavanju 25. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu izjavila da nema komentar.

"Mi kao žrtve nemamo komentar. Smatramo da su to dani kad se tuguje, svakako nema mesta slavlju", rekla je Djukić.

Na pitanje da li smatra da taj potez može da doprinese poboljšanju uslova života za Srbe koji su ostali u Hrvatskoj i pomirenju izmedju dva naroda ona je odgovorila da će to "vreme pokazati".

Udruženje porodica nestalih i stradalih "Suza" organizovalo je danas u beogradskoj crkvi Svetog Marka parastos za Srbe ubijene u hrvatskoj akciji "Oluja" u kojoj je proterano oko 250.000 Srba iz Hrvatske, a 745 Srba se i dalje vode kao nestali.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.