AAA

POLITIKA | 06.08.2020 13:40 > 06.08 14:30

Šešelj: Sve stranke u Srbiji da podrže listu Za budućnost Crne Gore na izborima (VIDEO)


Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pozvao je danas sve Srbe i gradjane Crne Gore da na predstojećim izborima u toj zemlji podrže izbornu listu "Za budućnost Crne Gore" i pozvao i ostale stranke iz Srbije da učine isto.
"Sve partije u Srbiji treba da pozovu ne samo Srbe nego i ostale gradjane Crne Gore da na parlamentarnim izborima podrže listu 'Za budućnost Crne Gore' i to je dužnost svih koji razmišljaju o dobrobiti srpskog naroda u toj zemlji... Vreme je da se posle 30 godina promeni diktatorska i mafijaška vlast u Crnoj Gori, a to će se najbolje uraditi podrškom toj izbornoj listi", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Šešelj je ocenio da je dužnost svih političkih partija u Srbiji da podrže borbu srpskog naroda u Crnoj Gori protiv tamošnje vlasti jer se radi o ljudima koji, kako je rekao, "ne žele da u Crnoj Gori bude bilo šta srpsko".
"Podsetiću da je to režim koji je priznao nezavisnost Kosova i tako se istorijski osramotio. Uveo je Crnu Goru u NATO bez referenduma, iako za tako nešto ne postoji većinsko raspoloženje, a zajedno sa hrvatskim vlastima proslavlja Oluju, koja je najveće etničko čišćenje Srba posle Drugog svetskog rata", rekao je Šešelj.

On je izrazio nadu da bi pobeda te izborne liste u Crnoj Gori dovela do unapredjenja odnosa izmedju dve zemlje.

Šešelj je, takodje, optužio vlast u Crnoj Gori da ukida prava Srba u toj zemlji, radi na uništavanju njihovog nacionalnog identiteta i da teži da sprovede proces "tihog etničkog čišćenja Srba".

"Srbi u Crnoj Gori su gradjani drugog reda koji su diskriminisani i nemaju ista gradjanska i ljudska prava kao pripadnici nekih drugih manjina koje žive u toj zemlji. Narod je, velikim brojem litija, pokazao da to više ne želi da trpi. Milo Djukanović je najveći srpski izdajnik koji vodi srbofobnu i rusofobnu politiku i izmišlja državne udare protiv sebe, kako bi ostao na vlasti", rekao je on.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.