AAA

POLITIKA | 07.08.2020 12:20 > 07.08 12:20

Vučić: Odluka o prisustvu Miloševića u Kninu trebalo da se donese zajedno sa Srbijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da smatra da je odlazak predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića na 25. godišnjicu hrvatske akcije "Oluja" bila "suviše važna stvar" te da je odluku o tome trebalo da donese zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom.

"Trudim se da nijednom reči ne kažem loše o onome i onima koji su odlazili na proslavu mi smo imali komemorativni skup koji smo oragnizovali sa Republikom Srpskom i proslavu dana pobede u Kninu oni su odlučili da prisustvuju tome", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.
Vučić je ocenio da je odlazak Miloševića u Knin na godišnjicu vojno-policijske akcije tokom koje je iz Hrvatske proterano 200.000, a ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba, dovelo do toga da deluje da Srbi "nisu jedinstveni" i da hrvatska javnost "seiri" da tada nije izvršeno etničko čišćenje.

Ipak, rekao je, Miloševićeva odluka neće promeniti odnos Srbije i Republike Srpske prema hrvatskim Srbima.

Vučić je kazao da se protiv njega vodi medijski linč u Hrvatskoj, a da je u Srbiji "protiv njega" napisano 1.014 tekstova u vezi sa godišnjicom "Oluje", koje njegov tim analizira.

"Ako mi kažete da je to slučajno, da nije organizovano 'ajte, molim vas", dodao je Vučić.

Naglasio je da su mediji u Srbiji svaku kritiku Miloševićeve odluke osudjivali, a to tumači kao potrebu "beogradske čaršije" da se "dodvori zagrebačkoj čaršiji" kako bi delovala "urbanije" i više "evropski".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.