AAA

POLITIKA | 07.08.2020 18:20 > 07.08 18:46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio obnovu i ogromna ulaganja u Opštu bolnicu Ćuprija

  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas na konferenciji za novinare obnovu i velika ulaganja u Opštu bolnicu u Ćupriji, saopšteno je danas iz opštine Ćuprija. 

"Krenućemo, već u roku od deset dana, sa punom obnovom i ogromnim ulaganjima u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi, ali i Ćupriji. To su ta četiri nova važna mesta u kojima krećemo ili u izgradnju ili u obnovu i renoviranje opštih bolnica" izjavio je Vučić. 

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić još je 20. maja potvrdio da je završena preparcelizacija zemljišta i da je podnet zahtev za lokacijske uslove, čime je zaokružen proces za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju objekta u kome će se nalaziti nova Interna klinika Opšte bolnice Ćuprija. 

Kako je tada Erić izjavio, pokazalo se da postoji potreba za jednim savremenim internističkim blokom, jer bi tamo bila prebačena sva internistička odeljenja, čime bi se otvorila mogućnost za rekonstrukciju ostalih objekata ćuprijske bolnice. 

Internistički blok imaće površinu od osam i po hiljada kvadratnih metara, a prema projektu biće izgrađen do sadašnje zgrade neurologije, oftalmologije i psihijatrije. 

Izmeštanjem internističkih službi iz njihovih trenutnih objekata biće stvoreni i uslovi da se u zgradu porodilišta, koje će se preseliti u prostorije gde se sada nalazi Koronarno odeljenje, smeste službe Doma zdravlja, čime će biti objedinjena primarna sa sekundarnom i tercijarnom zdravstvenom zaštitom. 

Ovim će posebno građanima opštine Ćuprija biti pružena kvalitetnija zdravstvena zaštita, a zaposlenima bolji uslovi za rad. Novi Internistički blok biće povezan "toplotnom vezom" sa delom bolnice gde je CT, što je i ušlo u projektno-tehničku dokumentaciju, a to povezivanje je predviđeno kako bi ćuprijska bolnica što pre dobila novu opremu – nov skener i nov magnet. 

Inače, nabavka ova dva savremena dijagnostička aparata već je u proceduri, što će umnogome podići i kvalitet usluga zdravstvene zaštite koju bolnica u Ćupriji pruža građanima iz svih šest lokalnih samouprava Pomoravskog okruga.

Opština Ćuprija je među prvim lokalnim samoupravama završila projektno-tehničku dokumentaciju, što je praktično značilo da će ćuprijska Opšta bolnica biti među prvim zdravstvenim institucijama u kojima će obnova i rekonstrukcija da počnu. Potvrda da će zaista tako i da bude, stigla je danas od Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, navodi se u saopštenju Informativne službe opštine Ćuprija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.