AAA

POLITIKA | 09.08.2020 09:15 > 09.08 09:15

Jovanović: Plan seče Košutnjaka izradjen po nalogu Stojčića i Vesića

Predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je plan seče šume u Košutnjaku izradio Urbanistički zavod Beograda, po nalogu gradskog urbaniste Marka Stojčića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

"Posle reakcija gradjana i naloga (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, sada Stojčić priča suprotnu priču i licemerno prebacuje odgovornost na druge", kazao je Jovanović, a saopštio je SzS.
Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je 30. jula da seče šume u Košutnjaku neće biti i pozvao gradjane da "ne nasedaju na jeftine političke trikove", obrazlažući da se plan izgradnje koji bi zahvatio šumu nalazi u fazi ranog javnog uvida, što znači, kako je dodao, da iza tog dokumenta ne stoji grad, već investitor i da nije konačan.

Jovanović je rekao da to nije "prvi atak" Stojčića na Koštunjak i naveo da je njegova firma izradila projekat za sportsku dvoranu zbog koje je prošle godine posečeno 60 stabala u toj šumi.

"Sadašnja gradska vlast je već odavno poznata kao vlast koja zarad interesa investitora uništava drveće u Beogradu. Pozivanje na seču platana u Bulevaru Kralja Aleksandra je besmisleno, jer je isto uradjeno na osnovu dve studije Šumarskog fakulteta u kojima je jasno pisalo da se drveće zbog opasnosti za gradjane mora iseći", dodao je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.