AAA

POLITIKA | 10.08.2020 12:05 > 10.08 12:05

Vulin: Cilj Kosova da se KPS ubaci u patrole na administrativnoj liniji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je cilj Kosova da se u vojne patrole na administrativnoj liniji ubace pripadnici kosovske policije kako bi kontrolisali kretanje srpskih snaga, navodeći da je srpska vojska to odbila i da postoji potpisan sporazum sa Kforom.

"Ne postoji potpisan sporazum ni sa kakvim KPS-om ili bilo kim drugim, za nas je Kfor taj koji je odgovoran za stanje bezbednosti na celom prostoru Kosova i Metohije, a samim tim i na administrativnoj liniji", kazao je Vulin novinarima u Kruševcu.
Prema njegovim rečima, u subotu se patrola pripadnika Vojske Srbije i Kfora regionalne komande Istok, od 16.30 do 18.10 kretala iz pravca sela Muhovac do sela Donje Karačevo, prema administrativnoj liniji.

"Tačno se zna kuda se oni kreću i pre svake patrole ustanovi se kuda će se i kako kretati. Mi za ovo imamo sporazum koji je potpisan 2001. godine, kojim se predvidja način na koji se ugovaraju patrole i kako se kreću", naveo je Vulin.

Ministar odbrane je rekao da srpske snage "ne prepoznaju nikoga osim Kfora", dodajući da "svaka druga oružana formacija predstavlja bezbednosnu pretnju".

"Ne prepoznajemo ih, ne znamo ko su i kuda se kreću to je nešto što mi apsolutno odbijamo", kazao je Vulin.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.