AAA

POLITIKA | 10.08.2020 21:15 > 10.08 21:15

Tadić o Udruženoj opoziciji: Nemam nameru da ulazim u nejasne političke projekte

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je povodom današnjeg formiranja Udružene opozicije Srbije da je u pitanju "tranzicioni proces koji ima za cilj da prikrije da se raspao Savez za Srbiju".

Upitan da li će se priključiti tom opozicionom bloku, Tadić je za televiziju N1 rekao da nema nameru da kao predsednik SDS ulazi u "potpuno nejasne političke projekte".
"Za mene kao i za sve gradjane Srbije, ostaje potpuno nejasno o čemu se radi", kazao je Tadić.

Udružena opozicija Srbije (UOS) formirana je ranije danas potpisom na sporazum ogranizacija koje su i do sad saradjivale u okviru Saveza za Srbiju, kao i neformalne organizacije Srpska opozicija, s ciljem da se, kako je rečeno, "smeni nestručni, bahati, korumpirani, od naroda odrodjeni režim zasnovan na samovolji jednog čoveka".

Sporazum su potpisali Gradjanska platforma, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara, Državotvorni pokret Srbije, Narodna stranka, Narodni pokret Srba sa KiM Otadžbina, Pokret za preokret, pokret Slobodna Srbija, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Stranka slobode i pravde, Šumadijska regija, Djordje Vukadinović, a najavljeno je da je Udružena opozicija otvorena i za druge koji dele isti cilj.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.