AAA

POLITIKA | 11.08.2020 09:25 > 11.08 09:25

SSP: U Bulevaru danas ima više platana nego pre 10 godina

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da su u Bulevaru kralja Aleksandra umesto platana koji su pre 10 godina posečeni zbog bezbednosti, posadjeni novi i da ih danas ima više nego tada, a da je zahvaljujući obnovi te ulice Beograd dobio nagradu od šest miliona evra.

U saopštenju se navodi da su radovi u Bulevaru uradjeni za šest umesto za 18 meseci kako je prvobitno bilo predvidjeno, i da je Evropska komisija proglasila obnovu Bulevara kralja Aleksandra za najbolji projekat te godine u Evropi koji je finansiran sredstvima evropskih banaka EIB i EBRD.
"Zbog toga je Beograd dobio nagradu od šest miliona evra. Prošlo je deset godina od završetka radova, od tog dana nikada ništa popravljano i doradjivano nije. Sve izgleda isto kao prvog dana kada su radovi završeni a broj platana je danas veći nego pre rekonstrukcije Bulevara", navela je SSP.

U saopštenju povodom najnovijih navoda i kritika na račun tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa, SSP navodi da je sastavni deo projekta rekonstrukcije Bulevara bila studija Šumarskog fakulteta, u kojoj stoji da su platani zbog pogrešnog orezivanja skloni padu i da zbog bezbednosti gradjana moraju da se iseku.

"Gradski čelnici su tražili da se uradi još jedna studija da bi proverili taj nalaz. Uradjena je sa istovetnim zaključkom. Evropska investiciona banka (EIB), koja je finansirala projekat, angažovala je više nevladinih organizacija da provere odluku i oni su je svi potvrdili", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, tadašnji gradonačelnik, lider SSP-a Dragan Djilas održao je sastanak i sa Odborom za ekologiju Skupštine Srbije, koji se saglasio sa tom odlukom.

"Umesto posečenih platana zasadjeni su novi, stari više od deset godina, koje su kupile kompanije i pojedinci.  Ispred svakog novog platana je pločica sa imenom darodavca", navodi SSP.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.