AAA

POLITIKA | 13.08.2020 20:50 > 13.08 20:50

Djerlek imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja

Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Djerlek potvrdio je večeras da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Djerlek je u telefonskom razgovoru radiju Sto plus rekao da je na tu poziciju imenovan na poslednjoj sednici Vlade Srbije.
"Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu", kazao je Djerlek.

Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Djerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamenika vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koji je bio na bolovanju.

Na čelu Opšte bolnice, koja je zbog velikog broja obolelih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu proglašena regionalnim kovid centrom, bio je u jeku epidemije korona virusa.

Grupa gradjana Novog Pazara danima je protestovala i tražila smenu Djerleka zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju obolelih i umrlih od kovida-19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovodjenja tom zdravstvenom ustanovom.

Djerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine.

Ranije je kao kadar Sandžačke demokratske partije kratak period bio gradonačelnik Novog Pazara.

Djerlek je specijalista neurologije, a jedno vreme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.