AAA

POLITIKA | 20.09.2020 16:15 > 21.09 07:37

Stevanović (SSP): Notorna laž da Srbija nije otvorila nova poglavlja zbog problema u EU

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović ocenila je danas da je "notorna laž" tvrdnja ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović da Srbija ima pet spremnih poglavlja za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, ali da se ona ne otvaraju zbog problema u EU.

Joksimović je jutros za RTS izjavila da Srbija ima pet spremnih poglavlja za pregovore o pristupanju EU, ali da se ona ne otvaraju zbog problema u EU kao i da Srbija vodi te pregovore po najtežim kriterijumima.

"Svi evropski zvaničnici su jasno rekli da je put Srbije ka EU zaustavljen, jer u Srbiji ne postoji vladavina prava, zato što je Srbija ogrezla u kriminalu i korupciji, zato što je Srbija zemlja u kojoj je sloboda medija zgažena i odavno umrla, zemlja u kojoj članovi Srpske napredne stranke (SNS) naredjuju da se zapale kuće novinara koji slobodno izveštavaju", kazala je Stevanović u pisanoj izjavi, a prenela SSP.

Ocenila je da Srbija više ne ide ka Evropi zato što je zemlja u kojoj su otete institucije, "u kojoj je sva moć koncentrisana u jednoj stranci jednom čoveku".

"Zahvaljujući Vašoj stranci Srbija i zvanično više nije slobodna zemlja, već hibridni režim i to tvrde sve relevantne medjunarodne organizacije. Evropa želi Srbiju kao punopravnu članicu evropske porodice država i naroda. Na tom putu imamo samo jedan problem. Vašu vlast, odnosno diktaturu (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića", dodala je ona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.