AAA

POLITIKA | 21.09.2020 23:25 > 21.09 23:25

Delegacija SAD stigla u Beograd


Delegacija Vlade SAD, na čelu sa izvršnim direktorom Medjunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adamom Bolerom stigla je večeras u Beograd.

Delegaciju, u kojoj je i izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel, na aerodromu Nikola Tesla dočekali su premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, prenosi Radio slobodna Evropa.
Delegacija SAD je u Beograd stigla nakon posete Prištini gde su Boler i kosovski premijer Avdulah Hoti potpisali zajedničku izjavu u kojoj se potvrdjuje namera DFC-a da pomogne podsticanje investicija izmedju SAD i Kosova.

Boler i Grenel sastaće se sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Brnabić. Posle tog susreta u Palati Srbija, delegacije dve države potpisaće, kako je najavljeno, Zajedničku izjavu koju su sa predstavnicima SAD 21. septembra potpisale i vlasti Kosova.

U okviru razgovora u Beogradu, pored susreta sa državnim zvaničnicima, planirani su i susreti sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privatnog sektora.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.