AAA

POLITIKA | 24.09.2020 15:00 > 24.09 16:18

Šešelj: Najmanji sukob pobednika izbora može se iskoristiti da Djukanović ostane na vlasti(VIDEO)


Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da ne želi da se meša u koalicione dogovore stranaka koje su pobedile na izborima u Crnoj Gori, navodeći da se i najmanji sukob medju njima može iskoristiti da Milo Djukanović ostane na vlasti.

Šešelj je kazao da se posle nedavnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori radovao što je vladajuća Demokratska partija socijalista pobedjena ali i dodao da treba pustiti stranke koje su dobile većinu da se dogovore ako mogu.
"Iznoseći stav SRS, odlučio sam posle tih izbora da ne dosoljavam svaku čorbu koja se tamo skuva. Boli me kad neko kaže da treba isključiti sve Srbe iz Vlade Crne Gore ali je problem što se i najmanji sukob može iskoristiti da Milo Djukanović ostane na vlasti. Načelno smo protiv ponižavanja srpskih stranaka i njihovih lidera ali nismo u poziciji da se mešamo u to", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu radikala u Zemunu.

Upitan za postupak bivših poslanika SRS Nemanje Šarovića i Božidara Delića koji su posle napuštanja stranke osnovali pokret "Ljubav, vera, nada", Šešelj je kazao da je radikalima "laknulo kad su oni otišli".

"Oni mogu da osnuju svašta, čujem da do sada imaju tri člana. Zaista me ne interesuju. Šarović je sam otišao, a Delića smo morali da izbacimo. Ja sam se grdno prevario kad sam prihvatio da se vrati u SRS. Jednom izdajnik uvek izdajnik, a oni izdajnici koji ukradu poslanički ili odbornički mandat treba da budu politički uništeni", kazao je Šešelj.

Govoreći o ekonomskim temama, lider radikala je zatražio od Vlade Srbije da odmah zabrani uvoz svih vrsta svežeg mesa i mesnih preradjevina, navodeći da se u Nemačkoj pojavila afrička svinjska kuga zbog čega je cena mesa u toj zemlji pala za 30 odsto.

"Sad zatrpavaju Austriju mesom i za očekivati je da će svim silama to pokušati da urade i sa ostalim zemljama. Moramo da zaštitimo domaću proizvodnju i sprečimo uvoz svinjske kuge. Moramo postaviti nove uslove kako bismo sprečili poplavu stranog mesa na srpskom tržištu", kazao je Šešelj.

Ocenio je i da finansijska inspekcija "olako" zatvara radnje u Srbiji kada utvrdi da je došlo do odredjenih prekršaja, navodeći kao primer da je samo tokom avgusta zatvoreno 356 pekara.

"Nekad imaju razloge koji su u skladu sa zakonom, poput neizdavanja fiskalnog računa ili neprijavaljivanja radnika, ali ne sme obavezna mera uvek da bude zatvaranje radnje. Ne smemo time da stvaramo dodatne spiskove nezaposlenih i ekonomske probleme", kazao je lider radikala.

Dodao je da "ima indicija" da se prave ugovori sa lancem hrvatskih pekara koji bi preuzeo srpsko tržište a koji kako je naveo, želi da uguši svaku konkurenciju.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.