AAA

POLITIKA | 24.09.2020 20:35 > 24.09 20:35

Živković: Na sastanku opozicije dogovoren izlazak na izbore u više ideoloških kolona


Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore započete protekle nedelje, u prostorijama Nove stranke, na kojima su se usaglasili da nastave zajedničku borbu za izborne uslove i slobodu medija, a dogovoreno je i da opozicija na narednim izborima učestvuje grupisana u ideološki logične kolone.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je nakon sastanka da opozicija planira da na naredne izbore izadje u više "ideoloških kolona".
Živković je novinarima rekao da bi zajednicki izlazak na izbore bilo "vredjanje birača" zbog različitih programa i ideologija stranaka, kao i da to nije po ugledu na Crnu Goru nego "logično rešenje".

Živković je dodao da je na sastanku predstavnika opozicije jedna od tema bila i kontrola izbora u zakonskom smislu, kako na narednim izborima ne bi bilo kradje glasova.

Predsednik saveta Nove stranke Aris Movsesijan je kazao da je dijalog opozicije o ujedinjenju važna priprema za dijalog vlasti i opozcije, u kome se očekuje i učešće delgacije Evropskog parlamenta.

On je rekao da opozicija radi na tome da iznese "zajedničke i koncizne" zahteve predstavnicima vlasti, i predstavnicima evropskog parlamenta.

Movsesijan je naveo da predstavnici Udružene opozicije Srbije nisu prisustvovali sastanku i pozvao ih da se vrate za sto "i da saradjuju sa onima koji žele da se bore".

Sastanku u prostorijama Nove stranke prisustvovali su predsednik SDS-a Boris Tadić, predstavnik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović, Pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, kao i Odborničke grupe u Skupštini opštine Stari grad Srce grada Djordje Miketić.

Kako je najavljeno, domaćin narednog sastanka opozicije biće Pokret slobodnih gradjana.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.