AAA

POLITIKA | 25.09.2020 10:50 > 25.09 13:32

Grenel: Srbija i Kosovo saglasni da Jezero Gazivode postane Jezero Tramp

Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po aktuelnom predsedniku SAD Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.

"Kako nazvati jezero koje za Kosovo i Srbiju predstavlja ozbiljnu prepreku uprkos kompromisu koji su osmislile SAD za pokretanje studije o izvodljivosti radi stvaranja radnih mesta i više energije za region... pa su se obe strane složile s novim imenom: Jezero Tramp", napisao je Grenel na Tviteru.
Američki diploamta koji je juče posetio jezero Gazivode uz objavu je postavio i fotografije jezera sa natpisom "Jezero Tramp" i linkom na tekst objavljen u jučerašnjoj Gazeti ekspres.

Beogradski mediji prethodno su objavili fotografije jezera Gazivode, brane i mosta sa transparentom na engleskom jeziku "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir".

Dokumentom koji su Srbija i Kosovo potpisali 4. septembra u Vašingtonu o normalizaciji ekonomskih odnosa predvidja se, pored drugog, izvodjenje studije o izvodljivosti podele energetskih resursa jezera Gazivode.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.