AAA

POLITIKA | 29.09.2020 11:50 > 29.09 11:50

Vučić o odgovornosti za rušenje u Savamali: Nadležni organi već ustanovili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da naselje Beograd na vodi nije potpuno privatno vlasništvo i da je u okviru tog projekta 32 odsto javnih površina koje će nakon završetka izgradnje naselja vredeti "10.000 puta više nego pre sedam godina".

Vučić je tokom obilaska završnih radova na izgradnji tržnog centra "Galerija Beograd", u okviru Beograda na vodi, to rekao upitan koliko gradjane Srbije i gradjane Beograda košta izgradnja privatnog naselja Beograd na vodi.
"Ovde je javno 32 posto površina. Što se tiče naselja 10.000 puta je veća njihova vrednost od vrednosti pre sedam godina, vrednost koju ima država i grad Beograd je 10.000 puta veća", rekao je Vučić, ali nije naveo koliko su država, odnosno grad Beograd, uložili novca u izgradnju tog naselja.

Na pitanje koliko je objekata uklonjeno da bi bilo izgradjeno naselje Beograd na vodi i šta je sa slučajem bespravnog rušenja u naselju Savamala u toku izborne noći 2016. godine, Vučić je rekao da su zbog izgradnje Beograda na vodi uklanjani "i legalni i bespravni objekti", pri čemu su vlasnici legalnih objekata dobili velikodušno obeštećenje.

Vučić je na pitanje o odgovornosti za rušenje objekata u Savamali naveo je da su to "nadležni organi već ustanovili".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.