AAA

POLITIKA | 14.10.2020 15:45 > 14.10 15:45

SRS: Seljak spasao srpsku ekonomiju tokom epidemije, povećati subvencije u poljoprivredi

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas povećanje subvencija za poljoprivrednike navodeći da je samo u toj oblasti privrede zabeležen rast tokom pandemije korona virusa.

Član Centralne otadžbinske uprave SRS Marko Petković ocenio je da vlast u Srbiji "nerelevantnim" podacima umanjuje gubitke u privredi izazvane pandemijom i prikazuje netačan rast bruto društvenog proizvoda.
"Istina je da je Srbija imala manji pad BDP-a od razvijenijih evropskih zemalja i to isključivo zahvaljujući srpskom seljaku o kojem država decenijama ne vodi računa", naveo je Petković a prenela SRS.

Ocenio je da je "pogrešna politika" odgovorna za "konstantni pad poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije" i zatražio veća državna ulaganja u poljoprivredu.

"Srspki radikali se godinama unazad zalažu za subvencionisanje domaće proizvodnje, a strani investitori su dobrodošli ako ovde ulažu svoja sredstva, a ne kao do sada, da koriste dobrobiti koje dobijaju od Srbije, od besplatnog zemljišta, infrastrukturnih priključaka, do plaćenih radnih mesta", naveo je Petković.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.