AAA

POLITIKA | 16.10.2020 16:30 > 17.10 11:38

Vladimir Gajić: Amal i Džordž Kluni nude pomoć uzbunjivaču Obradoviću. Fondacija potvrdila mogućnost uključivanja u slučaj (VIDEO)

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je da ga je pre dva dana kontaktirala Fondacija Kluni holivudskog glumca Džordža Klunija i njegove supruge Amal Kluni, koja hoće da pomogne uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću, koji je ukazao na zloupotrebe u izvozu oružja.

Gajić je za BIRN rekao da Fondacija Kluni prati slične slučajeve svuda po svetu, i dodao da on priprema izveštaj o toku postupka protiv Obradovića, koji će uskoro poslati toj fondaciji.

Fondacija Kluni bavi se zaštitom i sprečavanjem zloupotrebe ljudskih prava, a vode je advokatica Amal Kluni i njen suprug, glumac Džordž Kluni.

Gajić, koji zastupa Obradovića, podneo je Apelacionom tužilaštvu u Beogradu prigovor zbog nepravilnosti i nezakonitog rada Tužilaštva za visokotehnološki kriminal (VTK) i zatražio da se ukine oznaka tajne sa predmeta u postupku protiv Obradovića.

RSE:Fondacija Amal i Džordža Klunija najavila moguće uključivanje u slučaj uzbinjivača iz Krušika

Fondacija "Kluni za pravdu" (Clooney Foundation for Justice) potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da su upoznati sa istragom koja se u Srbiji vodi protiv uzbunjivača iz fabrike oružja "Krušik" u Valjevu Aleksandra Obradovića i najavila mogućnost uključivanja u taj slučaj.
"Upoznati smo tekućom istragom protiv Aleksandra Obradovića i moguće je da ćemo u budućnosti tražiti da posmatramo sudski postupak ukoliko optužbe protiv njega ostanu na snazi", rekao je portparol Fondacije "Kluni" za RSE.

Fondacija "Kluni" bavi se zaštitom i sprečavanjem zloupotrebe ljudskih prava, a vode je poznata advokatica za ljudska prava Amal Kluni (Clooney) i njen suprug, američki glumac Džordž Kluni (George Clooney).

Protiv Aleksandra Obradovića u Srbiji duže od godinu dana traje istraga zbog sumnje da je odao poslovnu tajnu jer je novinarima dostavio dokumentaciju koja ukazuje na to da su privatne kompanije po povlašćenim cenama kupovale oružje od "Krušika", čime su oštetile tu državnu fabriku, prenosi RSE, dodajući da je medju njima i privatna firma "GIM" koju je zastupao pokojni otac ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović.

Projekat Fondacije "Kluni", "TrialWatch" prati sudjenja novinarima, ženama, LGBTQ osobama, braniteljima ljudskih prava i manjinama i, kako je navedeno za RSE, zastupa one koji su nepravedno zatvoreni.

Branilac Aleksandra Obradovića, advokat Vladimir Gajić izjavio je prethodno za BIRN da ga je 14. oktobra kontaktirala Fondacija "Kluni" koja, kako je naveo, hoće da pomogne Obradoviću jer takve slučajeve prate svuda po svetu.

Gajić je rekao i da priprema izveštaj o toku postupka protiv Obradovića, koji će uskoro poslati Fondaciji "Kluni".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.