AAA

POLITIKA | 17.10.2020 10:20 > 17.10 10:20

Jovanović (DSS): Dobra komunikacija, niko se ne postavlja kao vodja opozicije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je uoči sastanka opozicionih partija, koji će biti održan u sedištu DSS, da medju učesnicima postoji dobra komunikacija i da se "niko ne postavlja kao vodja".

"Razgovaramo u dobroj veri, nema pretenzija da je neko vodja i nema imperijalnih refleksa koje su postojali kod nekih drugih u predjašnjem periodu", rekao je Jovanović gostujući u emisiji Politbiro na Radio-televiziji Vojvodine.
Lider DSS-a je dodao da na sastancima koji su počeli pre mesec dana na inicijativu predsednika SDS-a Borisa Tadića za stolom sede političke organizacije sa različitim načelima i stavovima, ali da im je zajedničko da žele da dodju do dogovora kako se izboriti za više pluralizma u društvu i medijima i kako bolje kontrolisati izbore.

"Podjednako je važno za sve nas da se nadjemo na Javnom servisu, da možemo u najvećoj mogućoj meri da kontrolišemo birački proces kako bismo predupredili kradju, prelivanje glasova, precrtavanje listića čega je bilo na poslednjim izborima", dodao je Jovanović.

On je ocenio da je ovo jedini put za opoziciju, da se radi "korak po korak, bez velikih pretenzija".

"Ako se iz ovoga formira nešto ozbiljnije, poput grupisanja po političkoj srodnosti i koordiniranom nastupu na izborima to će biti odlično", kazao je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.