AAA

POLITIKA | 25.10.2020 12:00 > 25.10 12:03

Skupština slobodne Srbije: Žalosni napadi UNS-a, tabloida i vlasti na N1 i Novu

Skupština slobodne Srbije ocenila je danas povodom napada vlasti, tabloida i Udruženja novinara Srbije (UNS) na novinare i urednike N1 i Nove tv, da je cinično i nepristojno prozivati za kršenje etičkih principa one koji poštuju profesiju i rade u interesu gradjana kao kontrolori vlasti i kritičari političkih i društvenih devijacija.

"Žalosno je to što se UNS vratio na pozicije na kojima je bio tokom devedesetih, kada sa nalazio u službi zločinačke vlasti Slobodana Miloševića, i kada je umesto da štiti progonio novinare i medije koji su držali do profesionalne časti", navodi se u saopštenju Skupštine Slobodne Srbije.

Po oceni Skupštine slobodne srbije, da nema N1, Nove, i još nekoliko medija, gradjani Srbije bili bi u potpunom medijskom mraku ili prinudjeni da se "valjaju u anticivilizacijskom blatu režimskih medija koje UNS zdušno podržava".

Veoma je važno, dodaje se u saopštenju Skupštine slobodne Srbije, da urednici i novinari N1 i Nove ne pokleknu pod pritiscima "režima i režimskih pratilja, i da nastave da obavljaju svoj posao kao i do sada hrabro i profesionalno".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.