AAA

POLITIKA | 31.10.2020 22:55 > 31.10 22:55

Vučić: Sastajao sam se sa Amfilohijem više puta nakon optužbi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da on "nije sujetan" i da se sastajao više puta sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i nakon kritika na njegov račun.

Vučić je za Vijesti kazao da je njegov poslednji susret sa Amfilohijem bio odličan i dodao da je Amfilohije bio važna i velika ličnost za Crnu Goru i za srpski narod.
Prema njegovim rečima, u Crnu Goru je došao zbog sahrane Amfilohija "kao predsednik Srbije da bi pokazao poštovanje prema njemu", kao i kako bi kazao koliko mu je žao što se dogodilo u istorijskom trenutku "u kom bi njegova mudrost i znanje bili itekako potrebni".

Vučić je rekao da ne želi da se meša u formiranje vlade u Crnoj Gori i da kazao je da je posetio porodičnu kuću Andrije Mandića, kao i da se nije saglasio sa liderima Demokratskog fronta.

"Kratko smo se videli. Rekli su mi da su pristali na ekspertsku vladu. Mene uopšte ne slušaju, ja se sa tim ne bih saglasio. Nikada se ne bih saglasio sa manjinskom podrškom vladi", kazao je Vučić.

On je dodao da će saradjivati sa Zdravkom Krivokapićem i da će poštovati predsednika Crne Gore Mila Djukanovića.

Vučić je naveo da nema ambiciju da kontroliše ni Krivokapića ni Demokratski front, kao i da "ne bi govorio o bliskosti sa Djukanovićem", navodeći da su jedan drugom otvoreno govorili različite stavove o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

Kako je naveo, Krivokapić se informisao iz tabloida oko projekta Beograd na vodi i dodao da je "to prevazišao", dok je za zajedničku fotografiju sa Djukanovićem i Mohamedom Dahlanom kazao da "ne dokazuje ništa".

On je rekao da ga optužuju sa dva različita politička pola u Crnoj Gori i da to ukazuje da jedno ne može biti istina, a da on poštuje nezavisnost Crne Gore, te da smatra da što je Crna Gora jača, biće i Srbija jača.

"Kad god pitam za neki dokaz i u Crnoj Gori i Srbiji, tih dokaza nema. Ja se ne bavim biznisom, ja nisam milioner, ja nisam opljačkao i uništio. Naslušao sam se priča da sam bezbožnik, to govore oni što su opljačkali 600 miliona evra od gradjana Srbije", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, u dokumentaciji bezbednosnih službi Srbije u slučaju "državni udar" nigde se ne pominju Andrija Mandić i Milan Knežević, ali se pominju neki drugi strani ljudi i državljani Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.