AAA

POLITIKA | 14.11.2020 12:00 > 14.11 12:00

SRS: Mini-Šengen će ubiti srpsku poljoprivredu

Član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) Marko Petković izjavio je da će "takozvani "mini-Šengen" konačno dokusuriti srpsku poljoprivredu", zbog čega je pozvao predstavnike vlasti da odmah obustave pristupanje tom sporazumu.

"Ne postoji nijedan opravdan razlog, ni politički, ni ekonomski, zbog kojeg bi Srbija trebalo da pristupi sporazumu o mini-Šengenu", rekao je Petković.
U današnjem saopštenju SRS navodeno je i da će zbog mini-Šengena supermarketi i pijace širom Srbije već na proleće biti "preplavljene poljoprivrednim proizvodima iz Makedonije i Albanije, a ono što proizvede srpski seljak biće rasuto po putevima".

"Ulazak iz Makedonije i Albanije bez ikakve kontrole dovešće do priliva radne snage, još jeftinije čak i od naše, pašće cena usluga, a zaradjeni novac stanovnici Makedonije i Albanije će slobodno prenositi u svoje zemlje", ocenio je Petković.

On dodaje da mini-Šengen treba da bude "utešna nagrada" za Srbiju umesto ulaska u Evropsku uniju, a da je SRS protivnik ulaska u EU, kao i protiv takve utešne nagrade.

"Čak i da ne postoji ta skrivena namera, ideja mini-Šengena je besmislena i bespredmetna, zbog činjenice da su Srbija, Makedonija i Albanija članovi CEFTE, a Srbija već ima medjudržavni ugovor sa Makedonijom o prelasku granice samo sa ličnom kartom", ukazao je Petković.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.