AAA

POLITIKA | 16.11.2020 13:25 > 16.11 13:25

Djordjević (Oslobodjenje) proglasom Obznana pozvao gradjane u borbu protiv Vučićevog režima (VIDEO)

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević uputio je danas proglas "Obznana" kojim se "pozivaju gradjani da se pridruže u borbi za oslobodjenje Srbije od režima Aleksandra Vučića".

"Pozivam gradjane da se okupe u narodni i nadstranački pokret koji se bori za oslobodjenje od izdaje, oslobodjenje od pljačke i oslobodjenje od diktature", rekao je Djordjević, iznoseći sadržaj "Obznane", sa skupa na Suvoboru, kod spomenika junacima Кolubarske bitke, preneo je taj pokret.
Navodeći da se skup održava "na svetom mestu srpske slobode – na Suvoboru, na godišnjicu Кolubarske bitke", Djordjević je poručio da pokret Oslobodjenje "upravo sa ovog mesta, sa slobodnih srpskih planina, obznanjuje podizanje slobodne Srbije".

Govoreći o nephodnosti da se "smeni vlast" kako bi se "zaustavila dalja pljačka naroda" i da bi se "očuvalo Кosovo i Metohija", rekao je da "ova zemlja više nema šta da čeka".

"Ovde smo kod spomenika 1.300 kaplara, mladih heroja koji su bili poslednja nada za spas Srbije. I danas Srbiji ne trebaju generali, već 1.300 prosvećenih kaplara da povrati nadu", poručio je Djordjević.

On je rekao da se poziv gradjanima upućuje "simbolički na Djurdjic, praznik obnovljenja hrama svetog ratnika Georgija".

"Srbija je oduvek bila hram slobode – a u taj hram, kao što je govorio sveti vladika Nikolaj, svi moramo uzidati po ciglu", rekao je Djordjević.

On je naglasio da će poruka "Obznane" doći do gradjana putem medija, interneta, ali da će se uskoro naći i na svakoj tarabi po selima i gradovima širom Srbije.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.