AAA

POLITIKA | 20.11.2020 17:10 > 20.11 17:10

Ne davimo Beograd: Projekat participativnog budžetiranja usvojiti u Narodnoj skupštini (VIDEO)


Biljana Djordjević iz inicijative Ne davimo Beograd izjavila je danas da se, zajedno sa inicijativom Srce grada, zalažu da se projekat "participativnog budžetiranja" usvoji u Skupštini Srbiji, jer vladajuća stranka na mnoge načine pokušava da "manipuliše" gradjanima u donošenju odluka.

Djordjević je na konferenciji za novinare rekla da gradjani moraju da budu uključeni u projekte koje radi Grad i dodala da upravo to može da omogući projekat participativnog budžetiranja.
Kako je rekla, participativno budžetiranje je deo budžeta koji bi, nakon onog fiksnog, mogao da se, u odnosu na ideje gradjana, prilagodi onome što gradjani žele, i tim delom budžeta da oni upravljaju.

"Uvredljivo je reći da se Beograd gradi po odluci Beogradjana", rekla je ona i dodala da je ideja tog projekta "uspostavljanje društvene pravde", jer je "važno da gradjani budu uključeni u sve projekte koji se tiču budžeta Grada".

Djordje Miketić iz inicijative "Srce grada" rekao je da bi budžet za sledeću godinu, trebao da bude "budžet pomoći koji će ići u prilog zdravstva i privrede", jer će epidemija korona virusa ostaviti "velike posledice" u tim poljima.

Skupu je prisustvovao i bivši gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović koji je rekao da podržava ideju.

Gradska vlast uputila je gradjanima Beograda poziv da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu grada za predstojeću godinu. Gradjani su uz račune Infostana dobili letak sa pozivom da dostave njihove predloge šta bi trebalo da se nadje u budžetu.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.