AAA

POLITIKA | 21.11.2020 14:30 > 21.11 14:30

Jeremić (Narodna stranka): Glavni zadatak je 'promena sistema, pomirenje i sabornost'

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da je Srbija danas "podeljena, posvadjana i ogorčena" što mora da se suštinski promeni, "bez obzira ko će biti na vlasti".

"Moramo da ojačamo državu i da prestanemo da se delimo... Ogorčeni smo na sebe, na druge, na region kojem pripadamo i na svet koji se o nas ogrešio. Ogorčen i ozlojedjen čovek ne vidi ništa drugo osim osvete, sukoba i isterivanja pravde koje se na kraju često završi nesrećno", rekao je Jeremić na osnivačkoj sednici Gradskog odbora Narodne stranke u Užicu.
Jeremić je istakao da je angažovanje u javnom životu jedini način da se stvari promene i da "nije rešenje gledati svoja posla".

"Kada motiv za bavljenje politikom bude zajednički boljitak, a ne lična korist i bogaćenje, tada će jedna od najvažnijih stvari biti to da pomirimo Srbiju", kazao je Jeremić.

Dok je promena vlasti tek prvi cilj Narodne stranke, mnogo je važniji zadatak "promena sistema, pomirenje i sabornost", rekao je on.

"U suprotnom, pitanje je da li ćemo opstati. Preti nam nestajanje, Srbija je u demografskom poniranju, a mladi masovno odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Ako ne budemo shvatili prirodu talasa koji zapljuskuju prostor na kojem živimo, onda smo u opasnosti da nestanemo u vrtlogu istorije. Mnogo je više naroda koji su nestali nego onih koji danas postoje", rekao je Jeremić.

Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predeedavajući Generalme skupštine UN, rekao je da "medjunarodni faktor" nije zainteresovan da promeni stvari u Srbiji.

"Mi smo jedini kojima je to u interesu. Velika je greška misliti da će nam neko drugi obezbediti sreću i prosperitet. To moramo da učinimo sami", zaključio je Jeremić.

Za predsednicu Gradskog odbora Narodne stranke Užice izabrana je pravnica Ivana Parlić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.