AAA

POLITIKA | 29.11.2020 12:05 > 29.11 12:05

Lutovac: Zaštititi Radeta Panića, SNS normalizovala nasilje

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da su apsolutno neprihvatljivi ton i način na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao izjavu predsednika Sindikata lekara i famaceuta Radeta Panića da je zdravstveni sistem Srbije pukao.

Vučić je u subotu odbacio tvrdnje Panića da je zdravstveni sistem pukao i dodao da bi Paniću odgovorio "brutalno" da nije predsednik države.
Lutovac je u saopštenju ocenio da je Srpska napredna stranka normalizovala nasilje i učinila ga delom svakodnevnice, a da u verbalnom nasilju prednjači upravo njen predsednik Aleksandar Vučić.

"Svima nam je poznato kako se režim Aleksandra Vučića obračunava sa neistomišljenicima u kontrolisanim medijima, a posebno sa ljudima koji su dovoljno hrabri da javno kažu istinu o stanju stvari u Srbiji", kazao je Lutovac.

Naveo je da je vreme da se tome odupre i pozvao javnost da stane u zaštitu Radeta Panića.

"Gospodinu Paniću i svim drugim medicinskim radnicima koji brižljivo rade posao i govore istinu poručujem samo jedno: niste sami. Tu smo da pokažemo solidarnost, da pružimo moralnu podršku, da obezbedimo pravnu zaštitu", naglasio je Lutovac.

Lutovac je rekao da se ne mogu zamisliti pritisci pod kojima Panić i ostali lekari čine čuda već mesecima i spašavaju živote, ali da zato može da im se uputi "jedno veliko hvala" i da im se ponudi pomoć u meri u kojoj je to moguće.

Lutovac je ocenio da se vlast obračunava sa upozorenjima sindikata i udruženja "Ujedinjeni protiv kovida", umesto da reaguje i pruži pomoć medicinskim radnicima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.