AAA

POLITIKA | 30.11.2020 10:30 > 30.11 10:30

Pavlović (Narodna stranka): Gradski budžet manji, deficit veći, izmišljene usluge i rekonstrukcije

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da gradski budžet za 2021. godinu "nije ni investicioni ni milijarderski", kako to predstavlja zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nego je u poredjenju sa ovogodišnjim, budžet smanjen, a deficit povećan.

"Ovogodišnji budžet je iznosio 143 milijarde dinara, a nacrt budžeta za sledeću godinu predvidja ukupno 113,6 milijardi dinara i deficit od milijardu i 200 miliona dinara, ali bi deficit mogao da se popne na čak 6,7 milijardi", rekao je Pavlović.
"Imajući u vidu da je nacrtom budžeta predvidjeno da se za planirane projekte grad mora da zaduži kod stranih banaka u iznosu od 3,3 milijarde dinara, to znači da budžetski deficit nije 1,2 milijarde, nego 6,7 milijardi dinara, jer Grad Beograd nema taj novac u projektovanim prihodima niti u projektovanim prilivima, pa mora da se finansira zaduživanjem kod stranih banaka", naveo je Pavlović.

Pavlović je dodao da je budžet za sledeću godinu 962,5 miliona evra, a da će budžetski deficit veći nego ove godine i iznosi 57 miliona evra, odnosno 5,92 odsto budžeta, i neće biti pokriven suficitom ostvarenim prethodne godine.

"Struktura budžeta se zasniva na mnoštvu bespotrebnih i izmišljenih usluga i rekonstrukcija koje su zapravo najprostije ispumpavanje narodnog novca iz gradskog budžeta, a bez ulaganja u infrastrukturne projekte koji bi poboljšali uslove života Beogradjana, poput izgradnje neophodne kanalizacione mreže, stvaranja uslova za smanjenje zagadjenja, poboljšanja javnog gradskog prevoza i saobraćajne infrastrukture", zaključio je Pavlović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.