AAA

POLITIKA | 03.12.2020 12:45 > 03.12 12:45

Oslobodjenje: Nova Vlada Crne Gore ne odgovara poslovno-mafijaškom paktu Vučića i Djukanovića

 Proces formiranje nove Vlade Crne Gore traje toliko dugo jer nepopustljiv stav mandatara Zdravka Krivokapića ne odgovara "poslovno-mafijaškom paktu Aleksandra Vučića i Mila Djukanovića", ocenio je predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević.

On je naveo da od dana izbora u Crnoj Gori traju "konstantni napadi" medija iz Podgorice i Beograda na Krivokapića. 
"Kad Milovi mediji malo utihnu, istog trena ih gromoglasno odmeni Vučićeva beogradska propaganda. To je zato što su Zdravko Krivokapić i njegova vlada spremni da naprave ozbiljan politički i društveni zaokret i da potpuno demontiraju Djukanovićev kriminalni režim, ocenio je Djordjević u autorskom tekstu za podgorički Dan.
Dodao je da svi politički akteri u Srbiji treba da pomognu, umesto što svojim činjenjem ili nečinjenjem otežavaju konsolidaciju nove vlasti u Crnoj Gori.

"Mi u Srbiji ćemo biti zadovoljni ako ova vlada, za početak, zaustavi antisrpsku kampanju koja je vodjena iz Podgorice, pod palicom istog onog ko iz Beograda vodi anticrnogorsku kampanju, zarad dobiti oba kriminalna režima. Nastavak te političke igre dva predsednika najbolje se vidi u nedavnom medijskom igrokazu oko proterivanja ambasadora", naveo je Djordjević.

Predsednik pokreta Oslobodjenja je ocenio da Krivokapićev kabinet ne odgovara ni "čitavoj beogradskoj plejadi analitičara, političara i potpisnika raznih apela, koji su na platnim spiskovima crnogorske službe ANB kao ni članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore, koje sada panično sele svoj kapital za Beograd, gde su upleteni u vrh politike i policije".

Dodao je da je "u beogradskim tabloidima već krenula kampanja protiv vladike Joanikija, čoveka nepodeljenog ugleda u crkvenim i narodnim krugovima, kao nova aktivnost u Vučićevoj agendi spasavanja Djukanovića".

"Ideja tih krugova je da spreče zaustavljanje veštačkih sukoba dva najbliža naroda, kao i opštenarodni bunt protiv mafije i izdaje u Srbiji i u Crnoj Gori", ocenio je predsednik pokreta Oslobodjenje.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.