AAA

POLITIKA | 03.12.2020 13:45 > 03.12 13:45

SSP: Apelacioni sud potvrdio šest meseci zatvora za Ivana Isailovića zbog pretnji Draganu Djilasu

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Ivan Isailović osudjen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa, saopšteno je danas iz SSP.

SSP podseća da je "Isailović 29. marta na društvenim mrežama napisao 'dok ne dobije metak u čelo, a dobiće uskoro (na Djilasa mislim). Dragane Djilasu izd... ti se u usta i tebi i kur.. koja je rodila izdajničku štetočinu poput tebe i tvojih saradnika'".
SSP navodi da se Isailović u nastavku preteće poruke potpisao "Moje ime je Ivan Isailović i u svakom trenutku možeš da me pozoveš da se lično suočimo na ulici... Već jednom jesmo na Banovom brdu u kasinu 'Džim' gde sam ja bio, a ti vrata pored mene u teretani, ali tada si pozvao dve interventne patrole, sada ne možeš da pozoveš nikoga, a ubiću te kao psa čim te ugledam bilo gde!!!!! I tebe i izdajničku gamad koja te prati ..."

"Isailović je pre ovoga više puta osudjivan zbog različitih krivičnih dela uključujući i neovlašćeno posedovanje oružija i municije. U svom iskazu Isailović je naveo da je bio 'revoltiran politikom' pri čemu je upravo tih dana organizovana kampanja u kojoj su huligani puštali uvredljive pesme i palili baklje po krovovima", navodi se u saopštenju SSP.
SSP navodi da "verbalna agresija kojom se u obračunu sa neistomišljenicima koriste nosioci najviših državnih funkcija i konstantne kampanje mržnje koje u ime i za račun Srpske napredne stranke (SNS) sprovode tabloidini mediji ugrožavaju sigurnost i život svakog čoveka koji se usudi da na bilo koji način kritikuje Vučićev režim".

"Ta verbalna agresija zakonomerno vodi ka fizičkom nasilju čije tragične posledice smo na žalost već imali priliku da vidimo. Odgovornost za ovakve akte bezumnih pretnji i napada jednako je na izvršiocima, kao i na onim koji ih kampanjama laži i mržnje usmerenim na neistomišljenike i političke protivnike huškaju i inspirišu", navodi u saopštenju SSP.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.