AAA

POLITIKA | 03.12.2020 16:40 > 03.12 16:40

Selaković: Održivo rešenje u regionu moguće samo uz priznanje interesa drugih

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas da je održivo rešenje za probleme na Zapadnom Balkanu moguće samo priznavanjem i interesa drugih, a ne samo sopstvenih.

"Samo kompromisom, fleksibilnošću i spremnošću da se priznaju interesi i drugih, a ne samo sopstveni, moguće je postići trajno i održivo rešenje problema u regionu", rekao je on na virtuelnom ministarskom sastanku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).
U vreme krize, kako je istakao, jasnije je nego ikada koliko je važno jačati saradnju, razumevanje, solidarnost i multilateralizam.

"Srbija veruje da, uprkos neslaganjima i suprotnim mišljenjima, funkcionisanje organizacije treba da bude primarni cilj", rekao je on i dodao da je pandemija zakomplikovala rad OEBS-a i njegovih misija na terenu.

Ponovio je da je ove godine nastavljen dijalog Beograda i Prištine, ali da "pravi progres nije moguć ukoliko se ne ispune obaveze iz Briselskog sporazuma, medju kojima je jedna od najvažnijih formiranje Zajednice srpskih opština".

U Tirani je danas počeo dvodnevni virtuelni ministarski sastanak OEBS-a.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.