AAA

POLITIKA | 13.01.2021 17:45 > 13.01 17:45

Stefanović i Vučević razgovarali o izgradnji nove kasarne u Novom Sadu

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o projektu izgradnje kasarne "Majurska ada", koji bi podrazumevao razmenu imovine izmedju Grada Novog Sada i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Time bi Rečna flotila, Prva brigada i druge jedinice Vojske, koje se nalaze na teritoriji Grada Novog Sada, bile smeštene u jednu moderno izgradjenu bazu, koja bi bila jedna od najsavremenijih u ovom delu Evrope, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.
Dodaje se da bi sistem odbrane ustupio Gradu kasarne i lokacije u kojima se ili trenutno nalaze jedinice ili su proglašene neperspektivnim u prethodnoj deceniji i ponudjene na prodaju.

Stefanović i Vučević su razgovarali i o izgradnji civilno-vojne bolnice na teritoriji Novog Sada, prve takvog tipa u Srbiji, u kojoj bi bili angažovani i vojni i civilni lekari i koja bi bila otvorena za sve gradjane.

Govoreći o dosadašnjoj saradnji sistema odbrane i te lokalne samouprave, oni su ocenili i da je pripremanje Novosadskog sajma za privremenu kovid bolnicu početkom decembra prošle godine koje su vojska i lokalna samouprava obavili za svega 24 sata primer da je ta saradnja na dobrom nivou.

Podsetili su da Vojna bolnica Novi Sad od početkа novembra ponovo prima pacijente obolele od kovida i da je do danas zbrinula 319 pacijenata.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.