AAA

POLITIKA | 16.01.2021 10:35 > 17.01 09:42

Skupština slobodne Srbije: Medjunarodne institucije da se uključe u istragu ubistva Ivanovića

Organizacija Skupština slobodne Srbije apelovala je na relevantne medjunarodne institucije da nadgledaju istražne postupaka koji se vode o ubistvu lidera pokreta "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, kako bi onemogućile "politički pritisak na pravosudje i ubrzali potragu za pravdom.

U saopštenju te organizacije, danas na trogodišnicu od ubistva Ivanovića, navodi se da Srbija neće postati "normalna i uredjena država" dok njeni gradjani ne saznaju punu istinu o tom ubistvu i dok svi odgovorni ne završe u zatvoru.

Skupština slobodne Srbije ocenila je da vlast u Srbiji ne preduzima ništa da se to ubistvo istraži.

"Gradjani Srbije imaju pravo da znaju ko su, šta rade i u kakvim su vezama sa predsednikom Srbije (Aleksandrom Vučićem) i njegovim bratom dvojica kontroverznih biznismena koji se dovode u vezu za Oliverovom likvidacijom, a koji se zovu Zvonko Veselinović i Milan Radoičić", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da gradjani moraju da saznaju ko je organizovao negativnu kampanju protiv Ivanovića pred njegovo ubistvo, kao i da zahtevaju da se na sudu utvrdi njihova odgovornost.

"Gradjane Srbije pozivamo da nikada ne odustanu od zahteva da dobiju odgovor na pitanje ko je i zašto ubio Olivera. Stoga ih pozivamo da se okupe danas ispred Crkve svetog Marka u Beogradu u 17 časova i zapale sveću za Olivera, naravno uz poštovanje epidemioloških mera", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.