AAA

POLITIKA | 21.01.2021 18:00 > 21.01 18:00

Stefanović sa komandantom Združenih snaga NATO o saradnji i situaciji na Kosovu

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa komandantom Združenih snaga NATO u Napulju admiralom Robertom Burkom o saradnji Vojske Srbije sa Alijansom i o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Sagovornici su ocenili kao dobru dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO, a posebno s Komandom združenih snaga Napulj, i da susreti na visokom nivou doprinose jačanju poverenja i uzajamnog razumevanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Admiral Burk je rekao da su Srbija i NATO bliski partneri i da uspešno učešće srpskih snaga u multinacionalnim operacijama predstavlja jedan od rezultata tog partnerstva, navodi se u saopštenju.

Potvrdio je, kako se navodi, da misija KFOR ostaje nepromenjena i dodao da postoji odličan dijalog Vojske Srbije i KFOR i da su kanali komunikacije stalno otvoreni.

Stefanović je izrazio zabrinutost za bezbednost srpskog stanovništva na Kosovu, podsetivši da najnoviji izveštaji Misije OEBS pokazuju da su incidenti kojima je pogodjena srpska zajednica povećani 109,4 odsto, piše u saopštenju.

Srpski ministar je kazao i da Beograd očekuje podršku u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i što aktivniju ulogu KFOR.

Govoreći o saradnji Srbije i NATO, Stefanović je rekao da Beograd saradnju sa svim partnerima ostvaruje na krajnje transparentan način, ali u skladu s politikom vojne neutralnosti, dodaje se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.