AAA

POLITIKA | 25.01.2021 19:50 > 25.01 19:50

Bitka za Košutnjak: Dobili smo prvu bitku u ratu za vodu, nastavljamo sa borbom

Udruženje gradjana Bitka za Košutnjak saopštilo je danas da je, zajedno sa prijateljskim organizacijama, sa kojima su okupljeni oko odbrane vodoizvoriša u Makišu, dobilo prvu bitku u "ratu za vodu".

"Mediji su danas objavili da Karići odustaju od izgradnje Tesla grada na glavnom beogradskom vodoizvorištu, samo dva dana nakon pompezne objave vlasti o potpisanom pismu o namerama", poručilo je ovo udruženje.

U saopštenju je navedeno da su prvu bitku dobili stručni timovi Bitke za Košutnjak, Narodne stranke, Pokreta Slobodna Srbija, Srpskog pokreta Dveri, Gradjanske platforme i Pokreta Oslobođenje, nakon mesec dana borbe na unutrašnjem i medjunarodnom planu.
Ovome je prethodila akcija beskompromisne ekološke koalicije stručnjaka iz više udruženja, pokreta i stranaka, koja je poslala pisma stranim firmama i ambasadama, sa činjenicama i u veoma odlučnom tonu.

"U pismu smo, osim kriminalne, štetočinske i zagadjivačke pozadine projekta, predočili firmama i ambasadama 'da ćemo istog trenutka nakon pada korumpirane vlasti poništiti sve ugovore koji počivaju na kriminalu nad gradjanima i strateškim resursima Srbije", navedeno je u saopšenju.

Udruženje je poručilo da se neće stati "sve dok se ne poništi odluka o ovom kriminalnom planu i linija za metro ne vrati na staru trasu, a prema stvarnim potrebama stanovnika glavnog grada".

"Molimo sve Beogradjane da se što masovnije uključe kako bismo dobili rat za našu vodu", istaknuto je u saopšenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.