AAA

POLITIKA | 27.02.2021 11:00 > 27.02 11:00

Vučić: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost odložena zbog veštačenja dokaza o Belivukovoj grupi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost odložena zbog veštačenja dokaza o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, kako se ne bi ugrozio dokazni postupak, i najavio njeno održavanje najkasnije u četvrtak.

"Imamo formalno-pravne probleme, čekamo dodatno veštačenje da nam neko ne bi rekao sutra da to što smo pokazali gradjanima ne može da se koristi u dokaznom postupku. Zato čekamo završetak veštačenja", kazao je Vučić danas tokom gostovanja na TV Prva.
On je ranije najavio održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je trebalo da objavi dokaze o Belivukovoj grupi.

Vučić je za TV Prva rekao da će objavljivanja tih detalja šokirati gradjane Srbije, ali i celu Evropu i svet. Naveo je da će gradjani videti da li se iza te grupe krije politika, "zaštita režima" ili se krila borba protiv organizovanog kriminala.

"U toj borbi ćemo pobediti, to sam obećao pre nekoliko meseci. I svako ćemo dete i čoveka u Srbiji zaštititi od onih koji misle da je moguće da izvrše najgnusnija kriminalna dela jer imaju ledja", dodao je on.

Komentarišući fotografiju svog sina Danila sa uhapšenim članom navijačke grupe "Alkatraz" Damjanom Šobićem, Vučić je rekao da je Danilo tada imao 16 ili 17 godina i dodao da i on sam ima puno slika s ljudima "s one strane zakona" kada je "živeo takav život".

"Pa šta to znači", upitao je Vučić.

Govoreći o izjavi profesora Pravnog fakulteta i bivšeg čelnika Partizana Vladimira Vuletića, da Vučić ne bi trebalo da govori o detaljima pre podizanja optužnice protiv Belivuka, on je naveo da će gradjani videti "ko se ponašao nedopustivo", Vuletić ili on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.