AAA

POLITIKA | 03.03.2021 16:20 > 03.03 16:20

Dačić i šef Misije OEBS o saradnji, reformama i medjustranačkom dijalogu


Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i novi šef Misije OEBS u Beogradu Jan Bratu danas su izrazili spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju i partnerskim odnosima.

Oni su razgovarali o dosadašnjoj saradnji Skupštine Srbije i Misije OEBS u Beogradu i mogućnostima za zajedničko delovanje na unapredjenju rada srpskog parlamenta, saopštio je Dačićev kabinet.
Bratu je ukazao na spremnost Misije OEBS da pomogne institucijama u Srbiji u sprovodjenju reformi i realizaciji ciljeva Vlade, navodi se u saopštenju.

Dačić je, kako se navodi, podsetio na odličnu saradnju Beograda i ambasadora Brata dok je on bio na čelu Misije OEBS na Kosovu i izrazio nadu da će ona biti nastavljena.

Predsednik Skupštine je upoznao Bratua sa procedurom promena Ustava Srbije, nakon što je, kako se navodi, ambasador izrazio interesovanje u vezi s ustavnim amandmanima koji se odnose na pravosudje i izbor sudija.

Dačić je informisao sagovornika i o drugoj fazi medjustranačkog dijaloga uz posredstvo Evropskog parlamenta i o video sastanku koji je tim povodom održao sa predstavnicima zakonodavnog tela EU u ponedeljak, dodaje se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.