AAA

POLITIKA | 05.03.2021 18:05 > 05.03 18:05

Dačić: U dijalogu da učestvuju svi koji imaju relevantnu političku težinu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas bi u predstojećem dijalogu o izbornim uslovima trebalo da učestvuju "svi koji imaju relevantnu političku težinu" koja se kako je naveo, odredjuje izbornim ili rezultatima istraživanja javnog mnenja.

Podsetio je da je ranije bio dogovor da u dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta (EP) učestvuju parlamentarne i još nekoliko opozicionih stranaka koje nisu bile zastupljenje u Skupštini Srbije.
"Sada imamo situaciju da neke opozicione stranke nisu ušle u parlament jer nisu prešle cenzus dok su neke bojkotovale izbore. Zato mislim da poziv treba uputiti svima koji imaju odredjenu relevatnu težinu koja ih kvalifikuje da učestvuju u dijalogu", kazao je Dačić za Radio televiziju Vojvodine (RTV).

Ocenio je da problem nastaje jer neke stranke opozicije, pre svega one okupljene oko Stranke slobode i pravde (SPP) Dragana Djilasa, smatraju da dijalog treba da se vodi samo izmedju njih i predstavnika vlasti.

"Oni žele da svedu dijalog na ultimatum koji će vlastima postaviti tih nekoliko političara", kazao je predsednik parlamenta i ocenio da je "očigledno" da će biti opozicionih stranaka koje ne prihvataju posredovanje EP a sa kojima bi po njegovim rečima, bilo korisno razgovarati direktno.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.