AAA

POLITIKA | 18.03.2021 15:00 > 18.03 15:00

Stamatović: Nastojimo da pomognemo gradjanima Kosjerića da reše problem nelegalne gradnje (VIDEO)

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da koalicija "Zdrava Srbija Nova Srbija" nastoji da pomogne gradjanima Kosjerića da reše problem nelegalne gradnje i početak radova na kamenolomu koji će "sigurno da nanese ogromnu štetu stanovništvu koje tu živi", saopšteno je danas.

Tokom posete selu Podgradina, sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem, Stamatović je kazao da vlast mora da poštuje zakon i da obezbedi sve neophodne dozvole za takvu investiciju.
"Zbog ugrožavanja životne sredine, koju prouzrokuje cementara s jedne strane, i ovde ovaj kamenolom, ljudi ne da ne mogu da rade, i da privredjuju od seoskog turizma i poljoprivrede, nego nemaju ni osnovne uslove za zdrav život", izjavio je lider Zdrave Srbije.

Ilić je tokom posete rekao da je opština Kosjerić sa cementarom izgubila pola stanovništva, a sa kamenolomom bi izgubila taj deo stanovništva posebno mlade ljude.

"Ovde niko ne bi došao da živi, tu više ne bi bilo ni turizma, ni zdrave hrane, ni najzdravijeg mesa, ništa, selo bi potpuno bilo uništeno", ocenio je on.

Kako je naveo, dodatni problem je što djaci iz sela do škole idu putem kojim prolaze kamioni sa kamenoloma, čime se dodatno ugrožava zdravlje dece.

Jedan od stanovnika sela Podgradina Dragomir Filipić rekao da je Podgradina jedino mesto na teritoriji opštine koje ima 32 učenika, napominjujući da toliko djaka nema ni u glavnoj ulici u centru Кosjerića.

Lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu zakazani su za 28. mart.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.