AAA

POLITIKA | 08.04.2021 18:25 > 08.04 18:25

Narodna stranka: Gde je završio novac za kanalizaciju u Grockoj

Odbornici Narodne stranke u Skupštini Beograda zatražili su od gradske vlasti i Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju da saopšte kada će stanovnici naselja Kaludjerica u opštini Grocka dobiti kanalizaciju i dokle je stigla izrada idejnog rešenja za taj projekat, saopšteno je danas iz Narodne stranke.

"Reč je o još jednom projektu koji je najverovatnije već plaćen novcem iz budžeta, a usluga nije obavljena, dok javnost nema kontrolu trošenja novca gradjana. Zato smo Direkciji predali zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u vezi sa gradnjom kanalizacije u Kaludjerici", izjavio je odbornik Narodne stranke Miloš Pavlović u programu "Beogradske teme".
Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Grocka Igor Stojmenović je rekao da Narodna stranka u zahtevu traži odgovor na pitanje zašto stanovnici Kaludjerice ni posle dve godine ne znaju dokle je stiglo projektovanje idejnog rešenja za kanalizaciju u tom naselju.

"Direkcija je krajem decembra 2018. godine raspisala javnu nabavku za izradu idejnog rešenja za kanalizaciju u Kaludjerici, a krajem februara 2019. godine otvorene su ponude po javnoj nabavci i posao su dobile dve firme iz Novog Sada. Gradjani ni posle više od dve godine nisu obavešteni da li je posao završen, a rok je odavno prošao", rekao je Stojmenović.

On je naveo da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u decembru 2020. godine dao dve različite izjave za nedelju dana prvo je rekao da Beograd pregovara sa Evropskom investicionom bankom o zajmu za taj projekat, a potom da se pregovara sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj.

"Celu stvar još nejasnijom čini i izjava predsednika opštine Grocka Dragana Pantelića, koji je pre četiri dana rekao da Grad Beograd u ime te opštine pregovara o zajmovima sa evropskim investicionim fondovima", dodao je Stojmenović.

Stojmenović je upitao sa kim Grad Beograd pregovara i koja je od ovih izjava tačna ako "uopšte i ima istine u onome što govore Vesić i Pantelić"?

Predsednica odborničke grupe u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da je idejno rešenje trebalo da bude završeno u roku od 270 dana, počev od 19. marta 2019. godine, ali da nije poznato šta se dogodilo sa tim projektom.

"Jedino što je sigurno jeste da gradjani Kaludjerice još nemaju kanalizaciju i da su svi rokovi višestruko probijeni. Kada bude sačinjeno idejno rešenje, onda sledi završetak projekta za gradjevinsku dozvolu da bi se nakon toga uopšte nešto i moglo graditi", zaključila je Lipovac Tanasković.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.