AAA

POLITIKA | 15.04.2021 14:10 > 15.04 15:45

Radeta (SRS): Izjednačiti najniže plate i penzije sa minimalnom potrošačkom korpom(VIDEO)


Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta zahtevala je danas izjednačavanje najnižih plata i penzija u Srbiji sa minimalnom potrošačkom korpom, koja iznosi oko 37.000 dinara.

Na konferenciji za novinare u centrali SRS, Radeta je istakla da u Srbiji oko 300.000 radnika prima minimalnu zaradu, a 200.000 neznatno iznad te sume dok je skoro milion penzionera sa primanjima ispod prosečnih.

"Apelujemo na vlast da povede računa o životnim stvarima, da se ne kriju iza velikih kapitalnih investicija već da se konačno spuste na nivo naroda, da vide kako se živi i poveća životni standard gradjana koji je ugrožen", kazala je ona.
Radeta je ocenila da su gradjane ugrozila pokupljenja robe i usluga široke potrošnje u prvom kvartalu 2021. godine, medju kojima su benzin, struja, voda, jestivo ulje, putarina, porez na imovinu i drugo.

"Slušamo o povećanjima plata i penzija, ali njih su poskupljenja odavno već pojela. Najtužnije je kad neko iz Vlade kaže da imamo najjeftiniju struju Evropi. Da, ali imamo i najniže plate", naglasila je Radeta.

Radeta je dodala da u Srbiji oko 120.000 penzionera prima poljoprivrednu penziju koja iznosi 11.881 dinar.

"Poslednji je čas da se 'ekonomski džin', kako predsednik Srbije i članovi Vlade nazivaju Srbiju, okrene malo i svakodnevnom životu gradjana i obrati pažnju na sve niži standard i kupovnu moć", kazala je ona.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.