AAA

POLITIKA | 19.04.2021 12:20 > 19.04 12:20

Udruženje radnika na internetu zahteva prisustvo na predstojećoj sednici parlamenta

Udruženje radnika na internetu saopštilo je danas da je poslalo zahtev predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću da prisustvuju predstojećoj sednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak gradjana i Zakona o obaveznom socijalnom osiguranju po Predlogu Vlade Srbije.

Udruženje je u pismu navelo da je cilј izmena koje je predložila Vlada regulisanje poreskih obaveza za osobe koja prihode dobijaju iz inostranstva, za "frilensere", za period od 1. januara 2015. do 30. septembra 2021, kao i utvrdjivanje poreske obaveze za period od 1. oktobra 2021. do donošenja Zakona o fleksibilnim oblicima rada, koji će ubuduće regulisati prava i obaveze tih osoba.
"Dozvolite nam da obraćanjem Skupštini pojasnimo koji je put rešenja. Želimo da damo priliku poslanicima da prepoznaju vrednost ovih mladih lјudi i pomognu da opstane jedna od retkih zdravih grana privrede koja se razvila bez ikakve pomoći države i kojoj treba omogućiti da se održi u životu i nastavi da raste. To se može učiniti samo pravilnom i dobrom analizom prirode posla i nalaženjem adekvatnog poreskog tretmana za tu vrstu radnika, kao što su to već učinile zemlјe u okruženju", naveli su u zahtevu.

Oni su dodali da žele da poslanicima ukažu kako se tim izmenama i dopunama po predlogu Vlade, navedeni problem ne rešava već samo uvećava.

U zahtevu su ocenili da su legitimno i jedino reprezentativno udruženje u Srbiji koje se bavi problemima radnika na internetu, zastupajući njihove interese.

"Smatramo da je prisustvo sednici i obraćanje poslanicima Narodne skupštine neophodno u demokratskom društvu kao što je naše i da se na taj način uvažava svrha zbog koje Narodna skupština kao zakonodavna institucija postoji", naveli su u zahtevu Dačiću.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.