AAA

POLITIKA | 19.04.2021 20:50 > 19.04 20:50

Vučić: Nisam video Janšin dokument

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne samo da nije učestvovao u kreiranju navodnog predloga slovenačkog predsednika Janeza Janše o podeli Bosne i Hercegovine nego ga nije ni video.

On je u intervjuu za Face TV novinaru Senadu Hadžifejzoviću koji ga je pitao zašto je svoj predlog dao Janši da potpiše, rekao da zvanični predstavnici Bosne i Hercegovine "komadaju Srbiju" a zameraju svakome ko kaže nešto slično o njihovoj državi.
Vučić je naglasio da u tom predlogu stoji da će Srbija priznati Kosovo i odreći se Preševa i Bujanovca, a dobiti Republiku Srpsku i da se to neće desiti.

Na primedbu novinara da Milorad Dodik i Aleksandar Vulin vode kampanju podrške tom dokumentu i zalažu se za podelu Bosne i Hercegovine, Vučić je odgovorio da njih dvojica govore svoje stavove i imaju svoj integritet, te da on ne može da utiče na njih.

Vučić je rekao da uvek ponavlja da se Srbija zalaže za suverenitet Bosne i Hercegovine, i suverenitet Republike Srpske u okvitu BiH, ali da Dodik ima pravo da iznosi svoje mišljenje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.