AAA

POLITIKA | 20.04.2021 20:55 > 20.04 20:55

Dumanović kaže da je tužba protiv njega pokušaj zastrašivanja pokreta Oslobodjenje


 Funkcioner Pokreta "Oslobodjenje" i bivši policajac Milan Dumanović izjavio je danas da je krivična prijava koju su protiv njega podneli Bezbednosno-informativna agencija (BIA) i njen direktor Bratislav Gašić pokušaj da se on i pokret Oslobodjenje zastraše "zbog svega što su do sada pokrenuli i svega što će tek pokrenuti".

Dumanović je na onlajn konferenciji za novinare najavio da će taj pokret u narednom periodu pokrenuti krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kao predsednikom Srpske napredne stranke (SNS), kao i protiv bivšeg ministra policije i aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića, ali i protiv Gašića, i Dijane Hrkalović i više funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA.
Kako je dodao, on će privatno podneti tužbu protiv Gašića zbog trgovine uticajem, zbog toga što "sa mesta direktora BIA radi ovakve stvari".

Dumanović je rekao da je krivična prijava pokušaj uskraćivanja slobode govora i zastrašivanja članova pokreta Oslobodjenje, a da se time "prikriva ono što korumpirani deo BIA i SNS rade sve vreme".

"Prikriva se korumpirani deo BIA od strane SNS-a. Najbolji primer imamo u aferi Jovanjica, odnosno u optužnicama, gde je nadjena najveća plantaža (marihuane) u Evropi. Podignute su dve optužnice, a BIA, u čijem sefu je pronadjeno 600 kilograma heroina, nastavlja da su bavi istim poslom, kao što rade i danas", rekao je Dumanović.

Govoreći o privatnoj tužbi Gašića zbog povrede ugleda, Dumanović je ocenio da Gašić "nema ugled".

"Negiram da on (Gašić) uopšte ima ugled. To je čovek za koga sam rekao da je nestručan da vodi tu službu i opet ću da ponovim. Svaki put ću da ponavljam, da takav čovek ne bi mogao da bude na čelu takve jedne agencije da smo normalna država. Na čelu sa njim ta agencija je neozbiljna institucija", rekao je on.

Lider pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević kazao je da nije iznenadjen tužbom BIA i Gašića, navodeći da je nakon tvrdnji koje je Dumanović izneo u emisiji "Utisak nedelje" pokret Oslobodjenje očekivao odgovor.

"Odgovora nije bilo, ćutalo se do danas i dobili smo odgovor kroz tužbu od strane BIA i njenog direktora", rekao je Djordjević.

On je pozvao i advokate da pruže pravnu pomoć Dumanoviću.

"Vučića pozivam da se ne krije kao kukavica, ovo što on radi i zloupotrebljava BIA i mnoge časne ljude da bi se politički obračunao sa nama, neka on podnese prijavu protiv nas. Ja sam taj koji ga nazivam izdajnikom i kriminalcem. Nas iz pokreta Oslobodjenje neće uplašiti ni hapšenjima ni tužbama, već mogu samo da nas ubiju", kazao je lider pokreta Oslobodjenje.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv funkcionera Pokreta "Oslobodjenje" i bivšeg policajca Milana Dumanovića zbog izazivanja panike i nereda, odnosno zbog toga što je u medijima izjavio da BIA i Srpska napredna stranka (SNS) dele novac od droge koja se prodaje u Srbiji.

U saopštenju se navodi da uporedo sa tom krivičnom prijavom i direktor BIA Bratislav Gašić podneo je krivičnu prijavu protiv Dumanovića zbog uvrede.

Bivši pripadnik Odeljenja za tajno praćenje Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović je u emisiji "Utisak nedelje" optužio Srpsku naprednu stranku i BIA da "dele novac od prodaje droge".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.