AAA

POLITIKA | 20.04.2021 21:05 > 20.04 21:05

Opozicione stranke i pokreti: Dačić i Marković da podnesu ostavke ili suspenduju funkcije


Grupa opozicionih stranaka i pokreta pozvala je danas predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića i predsednika Skupštine Jagodine Dragana Markovića Palmu da podnesu ostavke ili suspenduju obavljanje državnih funkcija do pravosnažnog okončanja postupka pokrenutog u vezi sa optužbama da su umešani u podvodjenje maloletnica.

"Pozivamo Vladu Srbije i državne institucije da ih, ako odbiju da se povuku, hitno smene sa pozicija koje sada zauzimaju. Neodrživo je da Dačić i Marković ostanu na funkcijama na kojima predstavljaju državu Srbiju nakon optužbi koje su protiv njih iznete", navodi se u zajedničkom saopštenju.
Saopštenje su potpisale Narodna stranka, Državotvorni pokret Srbije, Pokret slobodna Srbija, Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara, Gradjanska platforma i Šumadijska regija.

"Apelujemo na državne organe da što pre reše ovaj slučaj koji je izazvao veliko uznemirenje javnosti u Srbiji i regionu", naglasile su te organizacije.

Potpredsednica Stranke slobode i prvade (SSP) Marinika Tepić iznela je tvrdnje da je Marković u Jagodini podvodio i "devojčice od 15, 16, 17 godina" na "žurkama" koje je organizovao, a kojima su navodno prisustvovali Dačić i drugi visoki čelnici Srbije kao i privrednici.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.