AAA

POLITIKA | 21.04.2021 09:45 > 21.04 09:45

Klačar: Neuspeh dijaloga vlasti i opozicije imao bi velike posledice na obe strane

Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio je danas da bi neuspeh dijaloga vlasti i opozicije imao velike posledice na obe strane.

"Vlast ima interes da ovaj dijalog uspe, jer bi tako amortizovao kritike koje dobija na račun stanja u parlamentu, a opozicija bi izašla iz jedne bezizlazne situacije u slučaju ponovljenog bojkota, jer bi to uticalo da bi tri godine ponovo bili van institucija. Dakle, to je snažan interes i za jednu i za drugu stranu", rekao je Klačar za RTS.
Bilo bi "iznenadjenje" da taj dijalog ne uspe, dodao je on.

Klačar je ukazao da će "suština" dijaloga biti postignuta kada opozicija i vladajuća stranka budu mogle da "sednu za jedan sto" i razgovaraju.

On je ocenio da deo opozicije koja želi da u dijalogu učestvuju evroparlamentarci ima "ozbiljnije" zahteve, te da kod njih neće biti lako doći do kompromisa.

"Mislim da će verovatnoća kompromisa biti veća na koloseku koji se odvija bez prisustva evroparlamentaraca, jer mi se čini da da su zahtevi onih stranaka koje žele njihovo prisustvo veći i ozbiljniji, odnosno imaju više političkih zahteva", rekao je Klačar.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.